Acquire

✔ OFFICIEEL OPEL DEALER

✔ VAKKUNDIG PERSONEEL

✔ ORIGINELE ONDERDELEN

Opel banden en velgen

KIES DE JUISTE BANDEN OP HET JUISTE MOMENT

OPEL BANDEN

Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw Opel in goede staat zijn. Bij elke bandenwissel controleren wij uw banden daarom nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte, alsook de bandenspanning moeten immers 100% in orde zijn. Met de juiste bandenspanning heeft u niet alleen een betere wegligging, maar ook een verminderde slijtage en een gunstig brandstofverbruik. Heeft u een vraag of wilt u graag dat wij uw bandenspanning of profieldiepte meten? Rij dan gerust even langs, bij ons bent u per slot van rekening aan het juiste adres voor uitgebreide informatie over de banden van uw Opel. Wij helpen u graag aan de beste autobanden voor een prijs die binnen uw budget valt. Of u nu zomer-, winter- of all-season-banden wenst.

 

DIRECT BANDEN BESTELLEN?

Nieuwe banden nodig? Neem dan een kijkje op onze officiële Opel bandenshop. Zoals u gewend bent, denken wij helemaal met u mee. We geven u bandenadvies op maat en monteren uw nieuwe banden tegen een zeer scherp tarief. Wilt u uw nieuwe banden zelf monteren, dan kunt u de banden eenvoudig laten bezorgen of uw banden ophalen bij ons. Precies wat u wilt!

WINTERBAND VERSUS ZOMERBAND

Elk seizoen stelt andere eisen aan banden. Bij hogere temperaturen heb je met zomerbanden een betere remweg en de minste kans op slijtage. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt bieden winterbanden meer grip. Voor een optimale verkeersveiligheid laat u op tijd uw banden wisselen.

VEELGESTELDE VRAGEN

De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband (voor personenauto’s en bedrijfswagens) is 1,6 millimeter. Ongeacht of het een zomerband, winterband of all-season band is dient de band vervangen te worden wanneer de profieldiepte minder is dan 1,6 milimeter.

Het gaat in dit geval om de wettelijke minimum. Met het oog op de verkeersveiligheid is het aan te bevelen om de autobanden tijdig te vervangen. In het geval van zomerbanden bij plusminus 2 milimeter en bij winterbanden plusminus 4 milimeter profieldiepte.
Naast de gebruikelijke zomerbanden en winterbanden is er ook een compromis tussen beiden: all-season banden. De all-season heeft in winterse omstandigheden duidelijke voordelen ten opzichte van de zomerband.

Ten opzichte van winterbanden heeft de all-season band haar tekortkoming op het gebied van grip in de sneeuw. Winterbanden zullen het op een besneeuwd wegdek altijd beter doen dan all-season banden.

Waarom en wanneer kies je dan voor een all-season band?
All-season banden zijn voornamelijk bedoeld om het hele jaar door, bij matig gebruik, voor meerdere weersomstandigheden tijdens de seizoenen veiligheid te verlenen. Matig gebruik wil zeggen dat je met de auto niet veel kilometers per jaar rijdt (maximaal zo’n 6.000 kilometer) en voornamelijk in stedelijk gebied rijdt. Wanneer je veel kilometers rijdt is een all-season band minder interessant vanwege de kracht van en zomerband en winterband in hun periode en het feit dat all-season banden eerder slijten.

Een bijkomend voordeel van all-season banden is dat je niet te maken hebt met de zomer- en winterbanden wissel. Dit bespaart tijd en geld voor het opleggen en afstellen.

OPEL WINTERBANDEN

  • Winterbanden bieden meer grip onder 7˚C
  • Verbeterde waterafvoer met winterbanden
  • Winterbanden verkorten uw remweg onder 7˚C
PLAN HIER UW BANDENWISSEL CONTACT OPNEMEN
Zomerbanden

OPEL ZOMERBANDEN

  • Winterbanden bieden meer grip onder 7˚C
  • Verbeterde waterafvoer met winterbanden
  • Winterbanden verkorten uw remweg onder 7˚C
PLAN HIER UW BANDENWISSEL